Prodajna mesta

Prleško tunko lahko kupite ali poskusite pri proizvajalcih, v trgovskih sistemih ali v izbranih gostilnah, restavracijah in hotelih.

Prleško tünko prodajamo v različnih prodajnih oblikah. Najpogostejša je vakuumsko pakirana, kjer sta meso in zaseka pakirana skupaj. To omogoča nadaljnje zorenje izdelka, ki ob pravilni hrambi še vedno pridobiva na svoji kakovosti. Velikosti pakiranja se gibljejo od cca. 400 g do cca. 1000 g. Za posebne priložnosti se lahko pakiranja prilagodijo odvisno od namena in priložnosti, ob kateri bomo izdelek uporabili.

Certificirani izdelki so označeni z logotipi, poleg tega pa so na embalaži še vsi ostali podatki in blagovne znamke proizvajalcev.

Izdelek je primeren za prodajo v trgovinah, gastronomiji ali kot specialiteta na pogostitvah in cateringih. Pakiran izdelek naj bo hranjen v hladilnih vitrinah, postrežen izdelek pa naj ne bo izpostavljen soncu. V primeru, da gre za pogostitve ali cateringe, je priporočljivo zaseko in meso postaviti posebej, s tem, da naj bo zaseka na krožniku, pod katerega postavimo led. Tako bo ohranila svojo vrstino tudi dlje časa. S tem ponudimo tudi gostom možnost, da si sami izberejo koliko mesa in koliko zaseke bodo namazali na kruh.

Proizvajalci

PANVITA MIR, d.d.

Ljutomerska cesta 28a,
9250 Gornja Radgona

Okus in kakovost sta prvi hod, ki ga pri Panviti zagotavljajo, nadaljnje pa prepuščajo vaši ustvarjalnosti in navdihu.

Kmetija Daniel VARGAZON

Cven 14
9240 Ljutomer

Kmetija se nahaja v Cvenu, ki se nahaja med reko Muro, Ljutomerom, Banovci in Veržejem. Prleška tünka je eden od izdelkov, ki ga Vargazonovi pripravljajo po starih recepturah in sicer izključno iz prašičev, ki so rejeni pri njih doma.

Kmetija Robert SEVER

Cven 32
9240 Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru.

Kmetija SEVER se nahaja v vasi Cven, ki že slovi po tako imenovani »Murski poljski aristokraciji«.Cven je tudi zibelka kasaškega športa, katerega je vedno spremljala izvrstna prleška kulinarika in njen najpomembnejši izdelek, tj. Prleška tünka.

Trgovine

Trgovski sistem MERCATOR

Trgovski sistem SPAR – INTERSPAR

Trgovski sistem TUŠ

Trgovine LIDL

Trgovine HOFER

Trgovine JAGER

Travel free – GH

 

Gastronomija