Prleška tünka vsebuje meso in zaseko. Meso in zaseko ločimo. Meso narežemo na tanke koščke. Črni kruh premažemo z zaseko, pokapljamo z bučnim oljem in nanj položimo košček mesa iz tünke. Priprava je enostavna.
Klasična Prleška tünka

-
- Čas priprave
- Minutes
-
- Način
- Priprava
Sestavine
- 300 g prleška tünke
- 100 g zaseke
- bučno olje
- hlebec črnega kruha
Navodila
- 1. Meso in zaseko ločimo.
- 2. Meso narežemo na tanke koščke .
- 3. Črni kruh premažemo z zaseko.
- 4. Premazan kruh pokapljamo z bučnim oljem in nanj položimo košček mesa iz tünke.
- Količina : 4 osebe
- Pripravljeno v : 10 Minutes
Navodila
- 1. Meso in zaseko ločimo.
- 2. Meso narežemo na tanke koščke .
- 3. Črni kruh premažemo z zaseko.
- 4. Premazan kruh pokapljamo z bučnim oljem in nanj položimo košček mesa iz tünke.